RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hagen vil ikke selge til Ahold

Sist oppdatert:
Hverken de svenske Ica-kjøpmennene eller den norske kjøpmannen Stein Erik Hagen ønsker å selge sin aksjer til nederlandske Ahold
Lørdag rykket den nye sjefen for den nederlandske dagligvarekjempen Ahold, Anders Moberg, ut og la bud på den nordiske delen av selskapet. Nederlandske Ahold har blitt kalt Europas Enron, etter at selskapet trikset med regnskapet i sin amerikanske divisjon. Nå er Moberg hentet inn for å rydde opp, og han ønsker å kjøpe aksjene i Ica Ahold.

I dag eies Ica Ahold, i tillegg til Ahold, av de svenske Ica-kjøpmennene, med 30 prosent, og den norske kjøpmannen Stein Erik Hagen, med 20 prosent.

- Jeg vil gjerne konsolidere Ica i Ahold. Det tror jeg til og med hadde vært bra for Ica, for det er ikke helt optimat situasjonen vi har i dag, sier Anders Moberg i Ahold til svenske Dagens Nyheter.

Ica-forhandlerne er smigret over budet, men sier klart nei noen endring i dagens eiersituasjon. Dagens Nyheter skriver videre at Ica-forhandlerne også har forkjøpsrett på Stein Erik Hagens aksjer. Men heller ikke Hagen tror på noen eierendring.

- Min andel er ikke til salgs og Ica er et bra selskap, sier han til Dagens Industri.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere