*Nettavisen* Nyheter.

Hague taus om spionasjeanklager

London (NTB-Reuters): Storbritannias utenriksminister William Hague vil ikke kommentere anklagene om britisk spionasje i Berlin.

- Jeg verken bekrefter eller avkrefter anklager og uttalelser om våre etterretningstjenester. Det er det veldig, veldig gode grunner til, selv når det blir sagt noe som ikke er sant i det hele tatt, sa Hague i et intervju med Channel 4 News.

Tyske myndigheter har kalt den britiske ambassadøren inn på teppet og krever en forklaring på anklager om at også Storbritannia skal ha spionert mot Tyskland.

Britiske medier har i det siste skrevet om hvordan britisk etterretning drev overvåking av telefon- og datakommunikasjon ved hjelp av avanserte lyttestasjoner montert på taket av den britiske ambassaden i Berlin, et steinkast fra den tyske nasjonalforsamlingen og kontoret til statsminister Angela Merkel.

Oppslagene i blant annet avisen Independent baserer seg på opplysninger fra varsleren Edward Snowden, som har lekket store mengder informasjon om den amerikanske etterretningstjenesten NSAs omfattende overvåking internasjonalt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.