*Nettavisen* Nyheter.

Haikerens guide til galaksen

Nå blir det snart film, BBC har laget den virkelige galakseguiden på nett og på hjemmesiden til Douglas Adams kan du spille dataspillet gratis. Don't Panic.

14.07.04 10:28

Det er sjelden eller aldri bøker får sine egne fansider eller blir så ofte sitert som trilogien i fire deler - "The Hitch-Hikers guide to the Galaxy." Denne historien om Arthur Dent og hva som skjer med ham, og verden, etter at jorden blir ødelagt for å gjøre plass til en intergalaktisk motorvei er ingenting annet enn et litterært humoristisk mesterverk.

Eksempler fra boken:

"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move."

"On the way back, they sang a number of tuneful and reflective songs on the subjects of peace, justice, morality, culture, sport, family life and the obliteration of all other life forms."

"Folkene" i boken:

Marvin the Paranoid Android - (Jepp, det er herfra Radiohead har funnet greia si) En robot som er programmert til å være så depressiv og negativ at den sannsynligvis ville klart å få en Nature's Own-selger til å gi opp.

Ford Prefect - Egentlig ser han ganske normal ut, men er det ikke - han er nemlig ikke fra jorden. Navnet, joda, det har sin forklaring. Han jobber for haikerguiden og i løpet av sin tid på jorda fikk han forandret jordas oppføring fra Earth: Harmless til Earth: Mostly Harmless

Zaphod Beeblebrox - slesk, utspekulert, maktgal og veldig lite grei. Politiker, altså. Har tre armer og to hoder.

Arthur Dent - Det siste mennesket i verden, med unntak av Trillian.

Slartibartfast - denne gamlingen laget jorda, og vant priser for fjordene i Norge blant annet.

Trillian - nok et menneske, men med en relativt spesiell historie. Les boken.

Disse skal spille i filmen

I filmen får vi se Martin Freeman fra The Office som Arthur Dent, Mos Def skal spille Ford Prefect (dvs. at han har skiftet hudfarge fra slik han var i TV-serien), som Trillian får vi se Zooey Deschanel som spilte groupie i Almost Famous, Bill Nighy skal være Slartibartfast (han som synger den fine julesangen i Love Actually), Sam Rockwell spiller Zaphod Beelbebrox, Warwick Davis er Marvin og John Malkovich er Humma Kavula.

Regissøren er Garth Jennings, som ikke har gjort alt for mye før - bortsett fra musikkvideoen "Coffee and TV" for Blur og det at han laget titlene til Ali G-show. ... men er en relativt aktiv mann: Les om Hammer & Tongs her

Her er BBCs guide til galaksen

Douglas Adams' hjemmeside - med spillet

Her er filmens offisielle hjemmeside

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.