*Nettavisen* Nyheter.

Haiti mintes katastrofen for to år siden

Port-au-Prince (NTB-Reuters): Innbyggerne i Haiti markerte torsdag at det er to år siden landet ble rammet av et jordskjelv som la store deler av det hardt prøvede landet i grus.

Mange kvinner var kledd i hvitt da de deltok i gudstjenester for å markere den nasjonale sørgedagen. Det ble også holdt markeringer ved massegravene der jordskjelvofrene ble begravd etter det som regnes som en av verdens verste naturkatastrofer.

Skjelvet varte bare i 10-20 sekunder, men fikk bygninger til å rase sammen som korthus. Om lag 300.000 mennesker mistet livet, og 1,5 millioner ble hjemløse.

President Michel Martelly brukte anledningen til å gi nye løfter om at landet skal bygges opp igjen. Han vil doble innsatsen for å få landet på fote, slik at teltleirer kan erstattes med ordentlige boliger. I dag bor en halv million mennesker i telt i hovedstaden Port-au-Prince.

Også USAs tidligere president Bill Clinton deltok på toårsmarkeringen. Sammen med Martelly skulle han legge ned kranser ved en massegrav i utkanten av Port-au-Prince.

Til tross for at giverland og hjelpeorganisasjoner har brukt milliarder av kroner på å bygge opp igjen Haiti, ser lokalbefolkningen få resultater av innsatsen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.