*Nettavisen* Nyheter.

Haiti trues av orkan

Miami (NTB-AFP-Reuters): Lutfattige Haiti, der hundretusener fortsatt bor i telt etter jordskjelvet i 2010, trues av en ny katastrofe når den tropiske stormen Isaac nærmer seg.

Stormen lå torsdag utenfor Puerto Rico og Jomfruøyene med kraftig nedbør og sterke vindkast og ventes å vokse i styrke til full orkan før den feier inn over Den dominikanske republikk, Haiti og Cuba.

Isaac utgjør også en stor fare for Florida. Hvis den fortsetter sin nåværende kurs, er det gode muligheter for at den treffer Tampa mandag mens Republikanerne holder landsmøte og nominerer Mitt Romney til sin presidentkandidat.

I Haiti lever fortsatt 400.000 mennesker i improviserte teltbyer i hovedstaden Port-au-Prince etter det katastrofale jordskjelvet for to og et halvt år siden som kostet 250.000 mennesker livet og la hovedstaden i ruiner.

I Den dominikanske republikk og Puerto Rico var folk torsdag i full gang med å bygge opp forsvarsverker mot vind og regn. Vinduer spikres igjen, sandsekker legges langs husvegger og matvarer og vann hamstres.

Ifølge orkansenteret i Miami kan Isaac nå orkans styrke før den treffer øya Hispaniola som deles av Den dominikanske republikk og Haiti fredag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.