RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Halalkjøtt gir millioner i Islamsk Råds kasse


Generalsekretær Mehtab Afsar (innfeldt) sier Islamsk Råd Norge har satset på å systematisere og profesjonalisere halalarbeidet, noe han mener kommer både den muslimske befolkningen og storsamfunnet til nytte.
Generalsekretær Mehtab Afsar (innfeldt) sier Islamsk Råd Norge har satset på å systematisere og profesjonalisere halalarbeidet, noe han mener kommer både den muslimske befolkningen og storsamfunnet til nytte. Foto: Montasje (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
For hvert kilo norsk halalkjøtt som selges, får Islamsk Råd Norge en krone for å ha sørget for sertifiseringen. I fjor ga det 2,4 millioner kroner i inntekter.

Inntektene fra sertifiseringen, som også inkluderer administrasjonsavgifter, er dermed langt over det dobbelte av de 966.000 kronene Islamsk Råd mottok i offentlig tilskudd i fjor, skriver Klassekampen , som har fått innsyn i organisasjonens regnskap.

Les: Rådet for sykepleieetikk: Ikke greit å nekte å servere svinekjøtt og alkohol

Halalslakting innebærer at en muslim må være til stede og komme med en takksigelse. Selve slaktingen skjer med kniv, etter at dyret er bedøvet, og gjennomføres i henhold til norske bestemmelser om dyrevelferd.

Les: Myndighetene til halal-butikk: Selg alkohol og svinekjøtt eller steng

Generalsekretær Mehtab Afsar sier Islamsk Råd Norge har satset på å systematisere og profesjonalisere halalarbeidet, noe han mener kommer både den muslimske befolkningen og storsamfunnet til nytte.

Les: Pub som er «garantert halalfri» skaper reaksjoner

– Tilgjengelighet av halalmat kan bidra til mer inkludering og integrering i samfunnet. Vårt sertifiseringsarbeid kan skape nye arbeidsplasser, samt bidra til redusering av smuglerkjøtt, sier Afsar. Islamsk Råd har to ansatte som jobber med sertifiseringsordningen.

Les: Får halal i fengseletMest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere