RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Halden Kommunale Pensjonskasse dømt

Sist oppdatert:
Halden Kommunale Pensjonskasse domfelt av Halden tingrett for overtredelse av forsikringsvirksomhetsloven med forskrifter
Pensjonskassen fikk foretaksstraff etter straffelovens § 48a og §48 b. Straffen ble bot på 200.000 kroner samt saksomkostninger på 50.000 kroner.

Det sentrale temaet under rettens behandling av saken var om kapitalforvaltningen i den periode tiltalen omfattet hadde vært forsvarlig eller ikke, og hvor ansvaret for kapitalforvaltningen lå.

Dommen slår fast at styret både formelt og reelt har ansvaret for kapitalforvaltningen, og at de må føre tilsyn med at virksomheten har de kontrollrutiner og den organisering som kreves for å følge opp kapitalforvaltningen i selskapet. I en situasjon hvor styret samlet, eller det enkelte medlem, har manglende kunnskap om sentrale deler av regelverket som regulerer virksomheten, gir dommen klart uttrykk for at man plikter å skaffe seg denne kunnskapen. Unnlater man dette og regelverket blir brutt, har man opptrådt uaktsomt.

Ledelsen i pensjonskassen har varslet at de vil anke saken inn for lagmannsretten, skriver Økokrim i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere