*Nettavisen* Nyheter.

Hålien avslappet til Orkla kjøp

Foto: Marit Hommedal (Scanpix)

Sjefredaktør Einar Hålien i Bergens Tidende har et avslappet forhold til tankene om at de fire store vil kjøpe Orkla Media

Orkla Media synes å være til salgs. Flere beilere har allerede meldt seg, og en av dem som er interessert, er de fire store regionsavisene i fellesskap. Dette ble bekreftet av styreformann i Bergens Tidende, Jan Einar Greve, til Dagens Næringsliv i uken som gikk.

Orkla Media eier i dag 28 prosent av Bergens Tidende og 17 prosent av Stavanger Aftenblad.

- Er det et problem for Bergens Tidende at det ikke lenger finnes lokale eiere. (Sparebanken Vest har ni prosent)

- Jeg har et lidenskapsløst forhold til det. Det viktigste for meg er at vi har profesjonelle eiere som vet hva vi driver med. Hvem det er, er ikke så viktig, sier Einar Hålien til iBergen.no.

To grunner

Det er to forhold som kan gjøre det interessant for regionsavisene å kjøpe Orkla Media. For det første vil det fjerne en eventuell usikkerhet rundt hvem som blir de nye store eierne i minst to av avisene. For det andre vil det langt på vei etablere et nytt stort mediekonsern i Norge med utgangspunkt i fire tunge aktører på regionsiden.

- Hvilke tanker har du om å innlemme Orkla i en slik sammenheng?

- Dette er i første rekke et anliggende for styremedlemmene, men helt umiddelbart vil jeg vel si at Orkla Media er mye papir, mens de virkelige utfordringene framover ligger i det digitale. Men det er klart at det vil være interessant.

Gode resultater

Alle de fire regionsavisene, Adresseavisen, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen satser stort på digitale plattformer, mens de opplever rekordår økonomisk fra papirutgavene. Eneste skår i gleden er at opplaget over tid har pekt nedover, ikke mye, men jevnt nedover.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.