Gå til sidens hovedinnhold

Halleluja i Stortinget

Innlegget fra statsministeren fikk KrF-representanten til å juble.

OSLO (NTB): – Halleluja, utbrøt KrF-leder Knut Arild Hareide i stortingssalen onsdag etter et innlegg av statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Stortingspresident Dag Terje Andersen klarerte ordet og fant det i overensstemmelse med parlamentarisk språkbruk.

Foranledningen for denne bibelske lovprisning av Stoltenberg var et svar til Hareide i den muntlige spørretimen. Statsministeren redegjorde for verdien av å være i arbeid og verdien av å være hjemme med små barn.

- En klar irettesettelse
- En betimelig og balansert framstilling og en klar irettesettelse av barne- og likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV), mente Hareide i vandrehallen etterpå.

Bakteppet for denne litt uvanlige ytringen er en uttalelse som Thorkildsen kom med på kvinnedagen 8. mars, og som Hareide har bedt henne unnskylde.

Barne- og likestillingsministeren oppfordret kvinner til å bli mer økonomisk selvstendige og mente det er en illusjon å tro at det er like verdifullt å gå hjemme med barna som det er å være i arbeid.

Frp fulgte opp
Stoltenbergs svar til Hareide fikk også positiv mottakelse av Frps Solveig Horne som fulgte opp med et «Hosianna», som ifølge Wikipedia er hebraisk og betyr «kom med hjelp» eller «gi frelse».

Uttrykket brukes som beskrivelse av Jesu inntog i Jerusalem, en hendelse som i dag markeres med feiringen av palmesøndag. (©NTB)

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken