I fjor snakket Stoltenberg blant annet om klima, olje, sykefraværet og verdensrommet.

Klima begynner å bli en gjenganger, også i 2008 og 2007 snakket Jens om klima, det var i 2007 han kom med den nå famøse «månelanding på Mongstad»-uttalelsen sin, som han både ble advart mot på forhånd, og har fått smekk for i ettertid.

Nettspillselskapet Betsson tilbyr odds på hva Jens kommer til å ta opp i årets tale, og ikke overraskende gir «Godt nyttår», «miljø» og «Klima» dårligst retur.

En hundrings på at Ap-sjefen nevner et av disse begrepene gir deg bare henholdsvis én, to og tre kroner tilbake.

- Mye bla-bla
Politisk kommentator i Dagbladet, Marie Simonsen, har ikke høye forventninger til Stoltenbergs nyttårstale.

- Det eneste morsomme Stoltenberg noen gang har sagt i en nyttårstale var det om månelandingen, og det angrer han jo på i dag, så jeg forventer ikke mye spenstig fra den kanten, sier Simonsen, som gleder seg mer til en annen nyttårstale.

- I fjor var vel alle enige om at Kongens tale var mer saftig enn Jens', jeg forventer mye «bla-bla» fra sistnevnte, spår Simonsen, som allikevel har håp om noe mer relevant innhold i år.

- Han kunne gjerne snakket litt om Afghanistan, integrering, eller bomben i Sverige. Men jeg har ekstreme lave forventninger, og dermed klarer han kanskje å innfri, sier Simonsen.

- Økonomiprat
Politisk kommentator i Dagsavisen, Arne Strand, tror ikke Jens kommer til å bevege seg ut på så veldig dypt vann denne gang.

- Han kommer vel til å nevne behovet for orden i økonomien, og kanskje klima, eller til og med Afghanistan, spekulerer Strand.

Kommentatorveteranen tipper også statsministeren vil forsøke å vektlegge ting regjeringen har oppnådd det siste året.

- Delelinjeforhandlingene med Russland, og kanskje til og med nedrustingsavtalen mellom Obama og Medvedev, som er viktig for Norge, tror Strand.

For ordens skyld: dersom nyttårstalen til Jens inneholder hvert av ordene i tittelen, og du setter 100 kroner på hvert ord, blir du hennholdsvis 50.000 («Halleluja»), 1.000 («Torbjørn Jagland»), 5.000 («Utro») og 2.000 kroner («Monstermast») rikere.

HTML EMBED