RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Halliburton får det meste i Irak

Sist oppdatert:
Verdens største oljeservicekonsern, Halliburton, kommer fortsatt til å få brorparten av kontrakter på oppbygging av irakisk oljesektor, tross tiltak for å sette deler av jobben på anbud
Av budsjettet på 1,14 milliarder dollar kan Halliburtons datterselskap Kellog, Brown & Root, regne med å beholde over 60 prosent. Det til tross for at den amerikanske hæren nå begynner å legge deler av kontraktene ut på anbud, etter massiv kritikk av enetildelingen til KMR.

Nyhetsbyrået Dow Jones Newswire har sett gjennom de nye tiltakene, og slik tidsplanen er lagt, vil 85 prosent av kontraktsmassen være utdelt innen de nye anbyderne kan regne med å være i gang i Irak. Planen er utarbeidet av den amerikanske hæren, og ble offentliggjort sist uke.

Ifølge Dow Jones har flere av de potensielle anbyderne nå begynt å telle på knappene om de i det hele tatt blir med på grunn av utsiktene til mindre tildeling.

Planen er å få Iraks oljeproduksjon tilbake på førkrigsnivået på 2,8 millioner fat pr. dag innen april neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere