RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Halloween-drapet: - Mer sikker på at han er tilregnelig

Oslo (NTB): Den sakkyndige i halloween-drapet som mener 23-åringen er tilregnelig, forklarte seg i Oslo tingrett torsdag. Han er nå enda sikrere i sin konklusjon.

23-åringen står tiltalt for drap og drapsforsøk på to venner på Bislett i Oslo 30. oktober 2011. Etter drapet skrev han «GUD» på veggen med blod. Mannen erkjenner ikke straffskyld, og mener han var psykotisk da drapet fant sted.

Fire sakkyndige har undersøkt 23-åringen, men bare én, psykologspesialist Gjermund Nysveen, har konkludert med at mannen er tilregnelig. Han forklarte seg i Oslo tingrett torsdag, skriver Aftenposten.

- Hans gode funksjonsnivå slår beina under at han har hatt en alvorlig psykisk lidelse under utvikling, sa Nysveen.

Han mener imidlertid tiltalte var psykotisk da drapet fant sted, men at den var rusutløst. I Norge kan en gjerningsmann straffes dersom psykosen er utløst av rusmidler, fordi psykosen er selvpåført.

Nysveen pekte på at 23-åringen hadde brukt cannabis flere ganger tidligere, blant annet i mai 2011, der han hadde en episode med psykoseinnslag. 23-åringen skal også ha hatt en lignende episode noen måneder senere, da uten at rusmidler var involvert. 23-åringen hadde en liten konsentrasjon av THC, som er virkestoffet i cannabis, etter drapet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere