RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Halloween-feirende advares av svensk politi

Sist oppdatert:
Gå ikke rundt i halloweenkostyme med lekevåpen! Slik lyder advarselen fra svensk politiet etter skoleangrepet i Trollhättan.

Bortsett fra at utkledningen kan skremme folk, kan det være direkte farlige for den utkledde selv, ifølge politiet, som allerede er blitt varslet om flere episoder der de har vært tvunget til å gripe inn.

– Politiet må kontrollere alle meldinger hvis de virker mistenkelige, sier Martin Lundin ved svensk politis nasjonale operative avdeling (NOA). Hvis politiet ikke umiddelbart kan avgjøre om det er en spøk, må de gjøre en grundig kontroll.

– Følger man ikke politiets anvisninger, noe som lett kan skje hvis man ikke forstår alvoret ettersom det er en spøk, så kan det bli farlig, sier Lundin. Han understreker at politiet kan komme til å bruke skytevåpen mot personer som ikke vil la seg pågripe.

Han oppfordrer personer som vil feire Halloween med kostymer og lekevåpen, om å holde seg hjemme.

– Hjemme kan det være greit, men løp ikke ut på byen, spesielt ikke nå, sier Lundin.

21-åringen som drepte to personer og såret to andre på Kronan skole i Trollhättan, var kledd i svart kappe, svart hjelm og svart maske. Han brukte to stikkvåpen mot ofrene, et sverd og en kraftig kniv. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere