*Nettavisen* Nyheter.

«Halo 3» vs. «Call of Duty 4»

Activision hevder «Call of Duty 4» er verdens mestselgende spill. Master Chief lader maskingeværet.

(Spillmagasinet): Ifølge NPD Group, som samler inn statistikk over spillsalget i USA, økte omsetningen med hele 43 prosent i 2007 sammenlignet med 2008.

Storselgeren var skytespillet «Halo 3» til Xbox 360 hvor 4,82 millioner eksemplarer gikk over disk. På andre plass finner vi Wii Sports med 4,12 solgte eksemplarer, etterfulgt av «Call of Duty 4» med litt over tre millioner solgte eksemplarer.

Nå hevder imidlertid Activision at «Call of Duty 4» har banket «Halo 3» på verdensbasis, med et totalsalg på syv millioner spill. Dataene har de fra analysefirmaene NPD Group, Chart Track og GfK Group.

Microsoft liker naturligvis ikke å tape og har finkjemmet tallene sine. I en uttalelse hevder de at «Halo 3» fremdeles beholder førsteplassen med 8,1 millioner solgte ekseplarer verden over.

Ifølge Gamespot er det imidlertid sannsynlig at Activisions tall er bekreftete kjøp i butikk, mens Microsoft rapporterer hvor mange spill de har solgt til butikk - og ikke hvor mange spill som faktisk har gått over disk.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag