Gå til sidens hovedinnhold

«Halo 4» på vei?

Microsofts interne «Halo»-utvikler jobber med nytt prosjekt.

Microsoft opprettet i 2009 en egen gruppe av utviklere og tidligere ansatte i Bungie som har som hovedansvar å overvåke utviklingen av «Halo»-serien. Gruppen, som kalles 343 Industries, har blant annet jobbet med «Halo Wars», tegnefilmen «Halo Legends» og det kommende «Halo: Reach».

- Hvis du ser på hvordan George Lucas holdt fast i «Star Wars» ikke bare for å tjene penger på actionfigurer, men for å kontrollere retningen universet gikk i, kan du forstå hvorfor vi mener 343 Industries er viktig. Heldigvis har Microsoft ressursene til etablere en slik gruppe, sier tidligere communitysjef i Bungie, Frank O'Connor til LA Times.

På bakgrunn av en jobbannonse og CV-en til 343 Industries-ansatt Paul Ehreth på LinkedIn ser det nå ut til at 343 Industries jobber med en ny og tidligere uannonsert «Halo»-tittel. Ikke overraskende spekuleres det i om dette kan være «Halo 4».

Microsoft og Bungie annonserte at de ville skille lag i 2007, og Microsoft satt igjen med rettighetene til «Halo». Et «Halo 4» er muligens ikke så urealistisk som det kan høres ut med tanke på hvordan den opprinnelige «Halo»-trilogien sluttet. Bungie selv vurderte å lage oppfølgeren til «Halo 3» før det ble besluttet at «Halo: Reach» ville bli studioets siste spill knyttet til universet.

Advarsel: Sitatet nedenfor avslører hvordan «Halo 3» slutter.

- Før vi endte opp med å lage «Reach» utforsket vi mange andre konsepter frem til og med et skikkelig «Halo 4», hvor Master Chief våkner fra kryosøvn, og vi ville fortelle den historien, sier communitysjef Brian Jarrard i Bungie til MTV Multiplayer.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken