RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Halo: Reach» årets salgssuksess?

(Bungie)
Sist oppdatert:
Skytespillet «Halo: Reach» spås å bli Bungies gullegg i 2010.

Bransjenettsiden Games Industry har utpekt Bungies nye skytespill, «Halo: Reach», til å bli årets mestselgende spill basert på stemmer avgitt gjennom sidens nettverk på rundt 10.000 personer knyttet til spillindustrien.

LES OGSÅ: - «Halo Reach» blir det største i 2010

Personene i undersøkelsen svarte på spørsmål om hvilke spill de tror blir årets mest solgte, hvilke spill som vil selge overraske bra samt hvilke spillsjangere som kommer til øke og synke i popularitet.

Høye forventninger til «Alan Wake»

Etter «Halo: Reach» forventer industrien at «Final Fantasy XIII» og «Starcraft II» kommer til å selge i bøtter og spann. Til tross for årets vanvittige salgssuksess for «Call of Duty», kommer ikke det neste «CoD»-spillet høyere enn til fjerdeplass. Grunnen kan være at det ikke blir Infinty Ward som står for det neste spillet i serien.

Blant spillene omtalt som en «dark horse», altså spill som overraskende vil vise seg å bli en suksess, har spillindustrien høyest forventinger til «Alan Wake» etterfulgt av «Heavy Rain» og det nylig utgitte «Darksiders».

Musikkspill mindre populært

Blant sjangerne som forventes å bli mindre populære i 2010, listes musikkbaserte spill øverst.

På andre og tredje plass finner vi paradoksalt nok førstepersons skytespill og sanntids strategispill. Det stemmer dårlig overens med spillene som forventes å selge mest, altså skytespillet «Halo: Reach» og strategispillet «Starcraft II».

Sjangerne som forventes å øke i popularitet er sosiale spill, actioneventyr og massive multiplayer onlinespill.

Sjekk hele resultatet fra spillindustriens forventninger til 2010 her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere