RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Halshogd i fengselsoppgjør

Sist oppdatert:
Skrekkscener da fanger tok kontroll over fengsel.

Sju fanger ble brutalt drept i et fangeoppgjør ved et fengsel i Guatemala lørdag.

Myndighetene sier det var medlemmer av to rivaliserende gjenger som tørnet sammen i oppgjøret som etterlot seg rene skrekkscener.

- Dette er et oppgjør mellom fanger som tilhører ulike gjenger, og tar med seg konliktene sine inn bak murene, sier talsmann for fengselsmyndighetene, Rudy Esquivel, til Reuters.

Oppgjøret som varte i fem timer brøt ut da en gruppe gjengmedlemmer ble overført til fra et annet fengsel til Pavoncito- fengselet sør for Guatemala By.

Slektninger, pressefolk og politistyrker på utsiden av fengselsgjerdene ble vitner til grusomme og motbydelige scener fra utsiden av fengselsgjerdene. Da fengselsbetjenter og politi igjen fikk kontroll over fengselet stilte en rekke offiserer seg foran de makabre bevisene etter drapene.

Fem av de drepte ble halshogd og hodene deres ble plassert foran fengselsbygningen av fanger som dekket til ansiktene sine. Ett av hodene ble plassert på en stake, flere paraderte hodene til sine ofre foran lamslåtte tilskuere.

To av fangene døde på sykehus av skuddskader de pådro seg i kampene.

Først lørdag ettermiddag lokal tid tok spesialstyrker fra opprørspolitiet seg inn i fengselet som huser flere enn 900 fanger.

I mai i år ble en ansatt ved Chimaltenango-fengselet i Guatemala halshogd under et fangeopprør. Urolighetene den gang ble utløst av to kvinner som ble tatt for å smugle narkotika inn i fengselet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere