Gå til sidens hovedinnhold

- Halshogget faren etter voldtekt

Tenåring tok hevn på faren etter angivelig voldtekt.

En tenåringsjente (18) skal ha hogget av hodet til faren etter at hun angivelig ble voldtatt av ham i en landsby på Papa New Guinea forrige uke.

Nå har landsbybeboerne og lokale ledere slått ring rundt jenta, og nekter å utlevere henne til politiet fordi de mener faren fikk som fortjent.

- Innbyggerne og lederne i dette området dro for å se på den hodeløse kroppen til faren, etter at jenta varslet om hendelsen og forklarte hvorfor hun måtte drepe faren, sier Lucas Kumi, som er pastor i landsbyen Rang, til avisen Post Courier.

- Hogget av hode
Han sier faren voldtok datteren hjemme en natt da moren og deres to andre barn var på besøk hos slektninger.

- Faren gikk inn på jentas rom og voldtok henne gjentatte ganger. Faren ville voldta datteren igjen om morgenen, og det var da den unge jenta plukket opp en jungelkniv og hogget av hodet til faren, sier pastoren.

- Vi har alle blitt enige om at hun skal få bli værende i lokalsamfunnet fordi faren fortjente å dø, sier han til avisen.

Politiet på Papa New Guinea sier imidlertid at de har iverksatt en etterforskning av saken.

- Det har angivelig blitt begått et lovbrudd. Men drap er drap, og dette er en sak som vil bli etterforsket, sier talsmann for politiet, Dominic Kakas.

Gjeninnførte dødsstraff
Papa New Guinea sliter med brutal kriminalitet som voldtekt, drap og heksebrenning, og har i et desperat forsøk på å få bukt med lovløse lokalsamfunn gjeninnført dødsstraff for alvorlige forbrytelser. Parlamentet vedtok å gjeninnføre dødsstraffen under en avstemning i forrige måned.

Tidligere i år ble en 20 år gammel mor brent på bålet foran en folkemengde etter å ha blitt torturert i flere dager. Kvinnen var anklaget for å ha bedrevet trolldom.

Overtro er svært utbredt på stillehavsøya, og det har vært mange tilfeller hvor mennesker har blitt drept fordi de angivelig har praktisert trolldom. Det skal også ha vært tilfeller av kannibalisme. I 2011 skal en mann ha spist et nyfødt barn under en trolldomsseremoni.

Landet sliter også med prostitusjon av unge jenter i alderen 13 til 16 år som selger sex på nattklubber. Uavhengige organisasjoner har dokumentert at det er minst 175 mindreårige prostituerte i landet.

Kilder: TVNZ, Daily Mail.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken