Halshogget på parkeringsplass

Foto: LiveLeak

Dømt for trolldom og halshogget på offentlig parkeringsplass i Saudi-Arabia.

31.10.11 22:16

En sudansk mann ble dømt til døden for å ha praktisert trolldom i Saudi-Arabia. For halvannen måned siden ble dødsdommen effektuert på en offentlig parkeringsplass i Saudi-Arabia.

En video som er lagt ut på Internett, viser at den dødsdømte, Abdul Hamid, hadde bind for øynene da bøddelen henrettet ham ved halshogging på en parkeringsplass i byen Medina vest i Saudi-Arabia, 20. september.

- Ubarmhjertig straff
Den sudanske mannen skal være den 44. personen som blir henrettet i den oljerike nasjonen hittil i år.

- Henrettelsen av Abdul Hamid er forferdelig, noe Saudi-Arabias praktisering av denne ubarmhjertige og ekstreme straffen også er, sier direktør for Amnesty International i Midtøsten og Nord-Afrika, Malcolm Smart, skriver Daily Mail.

- Det at han tilsynelatende ble henrettet for noe som ikke er en forbrytelse, er nok et grufullt eksempel på hvorfor myndighetene i Saudi-Arabia bør stanse henrettelser umiddelbart, og ta nødvendige skritt for å avskaffe dødsstraffen, sier han.

- Lurt i en felle
Selv om trolldom har en vag definisjon i den saudiarabiske straffeloven, brukes betegnelsen ofte i saker mot mennesker som utøver sine menneskerettigheter, skriver avisen.

Abdul Hamid skal ha blitt lurt i en felle i 2005 av en saudiarabisk politimann, som jobber for det religiøse politiet Mutawa'een. Politimannen skal ha bedt Abdul Hamid om å kaste en trolldom, som fikk faren til politimannen til å gå fra sin andre kone.

Ifølge politimannen skal Abdul Hamid ha sagt seg villig til å gjøre dette mot en gitt pengesum. Han skal ha blitt tvunget til å tilstå praktisering av trolldom, og ble dømt til døden i en lukket rettssak i 2007.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.