Angrepet skjedde rundt klokken 17 i Conflans-Sainte-Honorine, en forstad vest for den franske hovedstaden.

Avisene Le Parisien og Actu 17 skriver at hendelsen fant sted nær en skole. Fransk politi har bekreftet til AFP at offeret var en lærer ved skolen, og hadde vist frem Muhammed-karikaturer under en skoletime. Ifølge Actu 17 var dette noe som angivelig motiverte drapsmannens handling.

Ifølge Le Parisien hadde læreren nylig undervist studenter i ytringsfrihet, og vist karikaturene i denne sammenhengen. Fransk politi bekrefter til avisen at offeret er halshugget og drept.

Angriperen er ifølge Le Parisien av tsjetsjensk opprinnelse og født i 2002, og skal ha vært kjent for politiet i forbindelse med tidligere lovbrudd. Samme avis meldte først feilaktig at angriperen var av algerisk nasjonalitet, og født i 1972.

Mannen skal ha blitt bedt om å legge ned våpenet sitt, men nektet dette, og ble deretter skutt av politiet.

La ut bilde på Twitter

Angriperen skal også ha lagt ut bilde av det avdøde offeret på Twitter, melder Actu 17:

– Til Macron, lederen for de vantro, henrettet jeg en av helveteshundene dine som våget å bagatellisere Muhammed, skrev han. Kontoen er nå suspendert.

Franske politikilder opplyser at mannen skal ha ropt «allahu akbar», arabisk for «gud er størst», i forkant av angrepet.

Etterforskes som terror

Politiet opplyser at de etterforsker hendelsen som «et drap knyttet til en terrororganisasjon».

Meldingen om drapet kommer samtidig som det pågår en rettssak i kjølvannet av terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris i 2015, der tolv personer ble drept.

Innenriksminister Gérald Darmanin, som er på reise i Marokko, vender umiddelbart tilbake til Paris etter å ha hatt samtaler med statsminister Jean Castex og president Emmanuel Macron, opplyser Darmanins kontor.

Også Macron reiser til Conflans-Sainte-Honorine, melder Actu 17.

– En borger har blitt drept i dag fordi han var lærer og underviste om ytringsfrihet. Vår medborger var offer for et islamistisk terrorangrep, sier Macron.

Hendelsen minner om et angrep som fant sted i den franske hovedstaden i slutten av september, da to menn fra et TV-produksjonsselskap ble angrepet med kjøttøks utenfor de tidligere lokalene til Charlie Hebdo. De ble alvorlig skadd, men overlevde. En 25 år gammel pakistansk mann er siktet for handlingen.

Darmanin sa like etter at angrepet «åpenbart var en islamistisk terrorhandling».

25-åringen skal i avhør ha begrunnet handlingen med satiremagasinets publisering av karikaturer av profeten Muhammed.