Gå til sidens hovedinnhold

Halte i land laks på 16,5 kilo

Steen Andersen fra Danmark har fisket laks i Namsen i 20 år. I løpet av årene har det blitt en del laks, noe som gjorde at den erfarne laksefiskeren forstod at det var noe stort i andre enden av snøret i dag. Etter en lengre kamp kunne fiskeren si seg fornøyd med en laks på hele 16,5 kilo.

Steen har kjørt hele veien fra Danmark til Grande Gaard, der bor og fisker han i valdene knyttet til Grande Gaard. Sammen med roer Søren Høj fisket de i valdet Grande/Hildrum da laksen beit på, det skriver Fiskeavisen.

Fiskeren forstod med det samme at det var en stor laks som hadde tatt wobbleren hans. Det endte med en kamp i 40-45 minutter før de fikk laksen på land. Da fisken skulle veies, landet vekta på hele 16,5 kg. Med den vekta fikk begge en gullpin i lua.

Når Fiskeavisen spurte hva de følte så lo de godt begge to, de hadde høy puls og synes det var veldig spennende. De begge kommer tilbake år etter år, for drømmen er å få stor laks.

Les også

Fikk kveite på over 100 kilo

Denne laksen slo Steen sin personlige rekord på 15 kg, og Søren tangerte sin gamle rekord på 16,5 kg tatt på Grande/Rodum.

– Dette føles jo fantastisk dette er lykke, dagen er ikke over ennå, forteller Steen til Fiskeavisen før han og Søren haster seg ned til båten og drar ut igjen.

Hvem veit hva som skjer de siste timene av døgnet, for i morgen tidlig drar de hjem etter en uke i Namsen. De gleder seg allerede til neste år.

Les flere saker på www.fiskeavisen.no

Les også

David var to centimeter unna ny verdensrekord da han fisket i Norge

Kommentarer til denne saken