*Nettavisen* Nyheter.

Halv pris på kontantkort

Foto: (Colourbox)

Spar opptil 50 prosent på å velge riktig kontantkort.

12.04.07 16:01

Norges to største teleselskaper Telenor og Netcom har rundt 1,5 millioner kontantkortkunder til sammen. Men selv om begge selskapene har senket prisene på sine kontantkortløsninger, kan det være store penger på å velge rimeligere alternativer.

For det er ikke bare Telenor og Netcom som tilbyr kontantkortløsninger. Chess, Mobyson, Lebara, Onecall, Talkmore og Tele2 er blant utfordrerne som også tilbyr kontantkort.

Internettbetjent
Flere av kontantkorttilbudene fra de andre tilbyderne er internettbaserte. Du må selv gå inn og bestille og administrere saldoen på internett.

Det rimeligste alternativet både for deg som ringer mye og for deg som sender mange tekstmeldinger er Onecall kontant, med 65 øre minuttet i ringepris og 35 øre per sms.

Post- og teletilsynet har regnet ut norske kontantkortkunders gjennomsnittforbruk, og funnet at vi snakker 8 minutter i telefonen i uka fordelt på 8 samtaler og at vi sender 19 tekstmeldinger. Med dette forbruket koster det 71 kroner å være kontantkunde hos Onecall, mens Netcom kontant lander på 122 kroner og Telenor Kort&Kontant ligger nesten dobbelt så høyt i pris, på 131 kroner.

Tabellen er hentet fra Telepriser.no og viser hvilke kontantkort som er billigst for snittbrukeren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Varierende priser
Både Telenor og Netcom har priser som varierer ut fra hvordan du lader kontantkortet eller bruken din. Dersom du kjøper tradisjonelle skrapekort for å lade opp Netcom-kortet ditt blir ringeprisen 1,49 kroner per minutt. Lader du derimot på nett blir prisen 99 øre.

Telenor har en annen variant. Deres kontantkortkunder kan velge mellom et rent nett-kontantkort med priser på 89 øre til alle, men skal du kjøpe skrapekort på gamlemåten er prisen 99 øre til Telenor og 1,49 kroner til andre kunder.

For 99 øre dagen kan du med Telenor kort&kontant og djuice cash ringe for 79 øre eller sende tekstmeldinger til 39 øre.

Til utlandet
Det billigste alternativet for deg som ringer mye til utlandet er uten tvil Lebara. Prisen på 99 øre til andre norske mobilkunder er ikke blant de billigste, men ringer du fra 99 øre til fasttelefon i en rekke land rundt i verden.

Til land som Polen, England, USA og Thailand koster det kun 99 øre å ringe til fasttelefon, mens du til Pakistan og Irak må ut med 1,99 kroner minuttet.

Gå inn på Telepriser.no for å finne ut mer om hvilket kontantkort som passer for deg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.