RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bendiksby, Terje (NTB scanpix)

Halve sentrum sto under vann

Sist oppdatert:
- Flere titalls personer er evakuert fra sine boliger. Enkelte i båt, opplyser politiet.

Ekstremværet Frida skapte store problemer i Vestfold og Buskerud utover kvelden mandag og natt til tirsdag. Flom, evakueringer og stengte veier var resultatet.

Nesten halve Mjøndalen sentrum sto en tid under vann, og politiet evakuerte flere gater der det kom jordras. Kommunen etablerte et krisesenter på rådhuset. Ifølge Drammens Tidende ble et titalls personer evakuert, og det ble brukt båt for å evakuere folk. Samtidig var det Sea King-helikopter i beredskap for å evakuere eventuelle personer som kom i nød, skriver avisen.

Har du bilder av ekstremværet? Send til Vaktsjef@Nettavisen.no

Det er ikke meldt om noen personskader, men flere bilister fikk imidlertid problemer langs veiene på grunn av vannmassene. Det kan oppstå problemer i morgentrafikken i fylket på grunn av dette.

Hus flyttet på seg
Spesielt Eikerbygdene og området mot Kongsberg merket uværet. I Krokstadelva har mange husstander fått kjellerne fulle av vann, kumlokk har blitt presset opp og deler av infrastrukturen har blitt ødelagt.

I Skotselv meldes det om at vannet har gjort veiene ufremkommelige og at hus skal ha flyttet på seg.

- Flere veier er stengt på grunn av store vannmengder og ras. Blant annet er E134 ved Steinberg, RV283 ved Horgen, RV35 og RV22 stengt. Det har også gått et ras rundt Hermanbakken i Nedre Eiker og to ras på riksvei 35 mellom Åmot og Hokksund, opplyser Søndre Buskerud politidistrikt.

- Vi har hatt noen tilfeller hvor sjåførene har kjørt ned i hull i veien, og dermed blitt sittende fast. Det har medført at bilene har blitt fylt opp med vann, opplyser operasjonsleder Myrvold.

Lammet av avløpsmasser
Meteorologene hadde varslet opp mot 100 millimeter nedbør over Agder-fylkene, men det ser ut til at disse områdene unnslapp det verste været.

Ifølge Agderpostens nettutgave har det vært få problemer med unntak av Evje og Hornnes samt Risør. I Risør klarte ikke avløpssystemet å ta unna nedbørsmengdene, og følgene ble flere oversvømmelser.

På Romerike er det kommet flere meldinger om vann i kjellere, blant annet i Fet og på Sørum. På Trondheimsveien, mellom Mokrysset og Frogner i Sørum, ble det i tretiden natt til tirsdag meldt om svært høy vannføring.

I løpet av natt til tirsdag fikk Romerikes 110 sentral inn mange henvendelser fra folk som hadde fått vann inn i husene sine.

- De fleste meldingene kom fra Sørum og Fet. Flere steder er det opptil en meter vann som står, og mange har fått vann i kjellerne sine, forteller vaktleder Øyvind Arntsen til Romerikes Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere