RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Halverer SAS-tall

Sist oppdatert:
Analytikerne som følge flyselskapet SAS har nå mistet troen på Jørgen Lindegaards resultatoppnåelse i år, og halverer sine prognoser for årsresultatet.
Ifølge en ringerunde SME Direkt har gjort, så har analytikerne gjort kraftige nedjusteringer av sine forventinger til SAS etter at flyselskapet skuffet stort med sine tall for første kvartal torsdag.

Tall SME Direkt har hentet inn fra fire analytikere, viser at de nå forventer et resultat før skatt på 730 millioner svenske kroner for hele 2006, mens de før første kvartalsrapporten så et resultat på 1.494 millioner kroner. Det er et kutt på over 50 prosent.

Det er første kvartalstallene som er årsaken til kuttene, SAS måtte legge frem et underskudd på 1.064 millioner for kvartalet, mot ventet minus 638 millioner.

På inntektssiden har analytikerne hevet sine estimater med 2 prosent i samme periode, etter at SAS kunne vise til noe høyere inntekter enn ventet i første kvartal. De ser nå en årsomsetning på 64,9 milliarder, ifølge Direkt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere