Gå til sidens hovedinnhold

Halverte vekten med «dataspill-diett»

Taylor LeBaron gikk ned fra 136 til 66 kilo ved hjelp av dataspill.

Overvekt er et alvorlig helseproblem som kan forårsake blant annet høyt blodtrykk, hjerteinfarkt, slag og visse kreftformer som i verste fall fører til en tidlig død. På det psykiske planet kan fedme gi mindreverdighets-kompleks som en følge av mobbing og diskriminering.

Det er noe tenåringsgutten Taylor LeBaron (17) vet mye om. Han veide på det meste nærmere 140 kilo og slet med dårlig selvbilde og mobbing på skolen, skriver nettsiden MSNBC. Da var han 14 år.

Skapte eget treningsspill

Redningen ble paradoksalt nok en av de tingene som gjorde ham overvektig i utgangspunktet: TV-spill. Med utgangspunkt i spillenes verden skapte LeBaron det «ultimate treningsspillet» for å gå ned i vekt.

Det dreier seg ikke om et virkelig spill, men en slankemetode som benytter seg av de samme prinsippene og strategiene som ligger til grunn i spill.

- Det har det samme aspektet som TV-spill. Du har dine fiender og allierte, og du har penger. Du må spille smart, ellers går du tom for penger. På slutten av dagen må poengsummen være høy, sier LeBaron til nettsiden.

- Sett realistiske delmål

I LeBarons spill er kalorier knyttet til penger, og jo mer kalorier du taper, jo høyere ble poengsummen. Tenåringen så på hverdagen som en labyrint av rom som skulle forseres uten å gå tom for kreditt. Å spise en småkake ville koste han 200 poeng, mens å trene for eksempel ville øke pengebeholdningen.

Det tok Taylor LeBaron tre år å gå fra nesten 140 kilo til under 70 kilo, og det mener tenåringen er et av kriteriene for suksess.

- Det er helt urealistisk å gå ned 50 kilo på tre måneder. Du må sette deg små delmål, og når du når disse vil du føle deg kjempebra, sier LeBaron.

LeBaron har skrevet om metoden som halverte vekten i boken «Cutting Myself in Half: 150 Pounds Lost One Byte at a Time». Her kan du lese utdrag fra boken.

Taylor LeBaron har publisert videoer av seg selv om hvordan han gikk ned i vekt på YouTube. Se to av dem nedenfor.

HTML EMBED
HTML EMBED
Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken