Halvorsen: - Krevende oppgave for meg

Oslo (NTB): SVs Kristin Halvorsen overtok nøkkelen til hele Kunnskapsdepartementet fredag, og takket samtidig av forskningsminister Tora Aasland (SV).

«Bank, bank». Statsråd Kristin Halvorsen (SV) entret kontoret til Tora Aasland med ydmykhet fredag. Halvorsen blir sjef for hele det nye Kunnskapsdepartementet.

- Du har vært den som har fått andre ministere til å se sammenhengen mellom ambisjoner på eget felt og behovet for kompetent personell. Det blir en krevende oppgave for meg å ta over hele departementet, men det vil gi muligheter til å se linjene - fra barnehage til grunnskole og høyere utdanning, sa Kristin Halvorsen i det hun takket av partikollegaen.

SVs nye leder Audun Lysbakken kvitter seg med Tora Aasland og Erik Solheim, to av partiets mest erfarne politikere. Tora Aasland har sittet som forsknings- og høyere utdanningsminister i fire og et halvt år.

På disse årene har hun rukket å bli en populær kvinne innenfor forskningsmiljøet, noe også statsminister Jens Stoltenberg (Ap) påpekte fredag. Aasland bekrefter overfor NTB at hun nå går tilbake til jobben som fylkeskvinne i Rogaland. Hun begynte i jobben i 1993, og har hatt permisjon den tiden hun har sittet som statsråd.

- Ja, de ble veldig glade da jeg ringte og sa at jeg kommer tilbake. Det er klart at det er litt vemodig å gå av som statsråd, men jeg er ikke overrasket over Lysbakkens valg, sier Aasland, som fyller 70 år til høsten. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.