*Nettavisen* Nyheter.

Halvorsen: - Vi kan ha reddet den rødgrønne regjeringen

Oslo (NTB): SV-leder Kristin Halvorsen var skuffet over partiets oppslutning, men konstaterte at partiet ser ut til å ha reddet fortsatt rødgrønn regjering.

15.09.09 00:25

SV får elleve mandater ifølge SSBs prognose etter at 91,7 prosent av stemmene var talt opp. Samlet får den rødgrønne regjeringen 87 mandater. På grunn av den jevne kampen, ble Halvorsen sittende lenge på bakrommet før hun entret talerstolen.

- Kjære venner, grunnen til at jeg har sittet på bakrommet så lenge, er at dette er en thriller til siste slutt. Det ser nå ut til at det er rødgrønt flertall. Men det kan fremdeles vippe. Det handler om Venstres utjevningsmandater, om de kommer under sperregrensen eller ikke, sa Halvorsen til SV-valgvaken.

- Jeg står fast ved det jeg sa da jeg kom, nemlig at den innspurten vi mobiliserte til de siste 24 timene, den har reddet det rødgrønne flertallet. Men vi er skuffet over SVs eget valgresultat, men dette har vært en veldig rar valgkamp, sa hun.

SV-lederen har vært med på sju valgkamper. Hun sa at hun følte at partiet har havnet mellom to stoler i årets valgkamp.

- Det er ikke rart at de rødgrønne velgerne har tenkt at de måtte velge Jens (Stoltenberg) eller kaos. Men husk at vi har valgt en rødgrønn politikk. Det er ikke en ren Arbeiderpartiet-politikk, sa Halvorsen.

- SV har klart mange ting de siste fire årene. Vi klarte å etablere en regjering. Vi fikk gjennom Europas mest radikale regjeringserklæring. Vi har samarbeidet i fire år med Ap og Sp, sa hun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.