Gå til sidens hovedinnhold

Halvorsen: Ikke behov for flere barnehagekontroller

Oslo (NTB): Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) mener det ikke er behov for flere barnehagekontroller i Norge. Det er nok at halvparten får tilsynsbesøk, mener hun.

En gjennomgang av 4.500 tilsynsrapporter viser at annenhver barnehage i Norge i løpet av de siste tre årene har brutt loven, skrev VG søndag kveld. Samtidig har rundt halvparten av de over 6.000 barnehagene i landet ikke hatt noe tilsyn de siste tre årene.

Det er likevel godt nok, mener Halvorsen.

- Jeg tror ikke hovedutfordringen er at for få barnehager får tilsyn. Hovedutfordringen er at kommunene, som selv eier halvparten av barnehagene, er satt til å gjøre tilsynet med barnehagene sine. Det tror jeg gjør at kvaliteten på tilsynet blir for dårlig, sier Halvorsen til VG.

Hun viser til en annen rapport fra forskningsinstituttet Nova i fjor der det kom fram at det ikke er behov for flere tilsyn ved barnehagene.

- Når en Nova-rapport viser at 49 prosent av barnehagene hadde tilsynsbesøk i 2012, mener jeg at det er et tilfredsstillende omfang, sier Halvorsen. (©NTB)

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka