Likestillings- og diskrimineringsnemnda har renvasket ambulansesjåfør Erik Schjenken og hans kollega for diskrimineringsanklager, etter at de ikke tok med seg Ali Farah i ambulansen i 6. august.

Nemndas konklusjon, som ble offentliggjort 26. februar, er at ambulansesjåførene ikke diskriminerte på bakgrunn av etnisitet eller hudfarge.

Rasisme?
Etter episoden var det mye debatt om rasisme blant norske politikere, og ambulansesjåfør Erik Schjenken følte seg stemplet som rasist blant annet av SV-leder Kristin Halvorsen, som sa følgende i et intervju med VG Nett:

- Vi må spørre oss selv: Kunne dette skjedd i Frognerparken? Kunne dette skjedd hvis det var en hvit småbarnsfar? Sannsynligvis ikke.

Mazyar Keshvari, nestleder i Frps bystyregruppe i Oslo, mener at Halvorsen må be om forlatelse.

- Hun må komme med en uforbeholden unnskyldning overfor ambulansepersonalet og deres familier, sier han til Nettavisen.

- Når to statlige instanser har konkludert med at det ikke var rasisme, gjør statsråden klokt i å beklage uttalelsen, sier Kehsvari, som er sentralstyremedlem i FpU og står på femteplass på Frps stortingsvalgliste i Oslo.

- Ingenting å beklage
Halvorsen via statssekretær Roger Sandum at hun vil avvente å kommentere saken, siden hun er klaget inn for Sivilombudsmannen av den ene ambulansesjåføren.

Hun understreker via sin statssekretær at hun aldri har karakterisert dem personlig. Hun mener hun ikke har brukt karakteristikker om enkeltpersoner.

- Jeg kan ikke se at hun skulle ha noe å beklage, sier Sandum til Nettavisen.