Gå til sidens hovedinnhold

Halvorsen: - SV slåss til siste sekund

Oslo (NTB): Tidligere SV-leder Kristin Halvorsen ber velgerne stemme SV for å sikre en sterk opposisjon på Stortinget de neste fire årene.

- Kommer vi ikke over sperregrensen blir det ikke noe rødgrønt flertall. Så enkelt er det, sier hun til Dagsavisen. I motsetning til statsminister Jens Stoltenberg (Ap), som ikke ønsker å snakke høyt om et eventuelt valgnederlag før stemmene er talt opp.

- Det er stor forskjell på om SV får inn to eller ti stortingsrepresentanter. Med en solid SV-gruppe på Stortinget er det fremdeles mulig med et rødgrønt flertall. Mister vi flertallet, vil det være et godt utgangspunkt for å drive god opposisjonspolitikk i fire år, og så få blåst høyresiden ut av regjeringskontorene, sier Halvorsen til Dagsavisen.

Hun understreker overfor avisen at de rødgrønne må stå på for fullt hele tiden, og at hun mener valgseier kan være innenfor rekkevidde.

- Alle som leser meningsmålinger ser jo at vi må slåss til siste sekund hvis vi skal klare et rødgrønt flertall, sier Kristin Halvorsen. (©NTB)

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken