RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Halvorsen vil ikke gi talerstol til ekstreme islamister

Oslo (NTB): Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) oppfordrer Høgskolen i Oslo og Akershus om ikke å slippe til radikale ekstreme islamister.

- Det er selvsagt slik at vi har ytringsfrihet i landet, og det er lov å komme med påstander. Men Høgskolen i Oslo og Akershus - og andre institusjoner - må tenke seg nøye om. Og dette er en person som ikke bør få en talerstol, sa Halvorsen da hun fikk spørsmål i den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag om hun er komfortabel med at Haitham al-Haddad får slippe til på høyskolen.

- Jeg kjenner ikke til hvorfor Høgskolen i Oslo og Akershus har gitt denne personen en talerstol, men jeg stiller meg bak alle mine kollegers oppfordringer om at de bør la være, sa kunnskapsministeren.

Stortingsrepresentant Tord Lien (Frp) sa at al-Haddad blant annet er kjent for å spre jødehat og homohets, at han argumenterer for dødsstraff for frafalne, at vold mot kvinner er en privatsak og kommer med utsagn som at jøder er etterkommere av griser.

- Det er ingen tvil om at denne personen kommer med utsagn som ikke bare er i strid med norsk lov, men som også kan oppfattes som trusler mot norske borgere og som er helt i strid med våre normer og verdier, fastslo Halvorsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere