RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Halvparten av britene vil ut av EU


EU ELLER IKKE?: Statsminister David Cameron har omtrent halvparten av det britiske folket i ryggen når han torsdag drar til Brussel for å diskutere fortsatt EU-medlemskap. Foto: Scanpix
EU ELLER IKKE?: Statsminister David Cameron har omtrent halvparten av det britiske folket i ryggen når han torsdag drar til Brussel for å diskutere fortsatt EU-medlemskap. Foto: Scanpix
I en fersk meningsmåling sier 50 prosent av britene som har gjort seg opp en mening om landets videre medlemskap i EU at de er for en «brexit».

Det skjer kun dager før statsminister David Cameron drar til Brussel for å forhandle om forlenget medlemskap.

Meningsmålingen er uført av ICM for kampanjen som fronter nei til EU. Den viser at 50 prosent er imot EU-medlemskap dersom man utelukker velgere som ikke har bestemt seg, skriver Daily Telegraph. Dersom man tar med gjengen som sier «vet ikke», er 42 prosent imot, mens 41 prosent ønsker at Storbritannia fortsatt skal være en del av unionen som nå teller 28 land.

Cameron drar torsdag til Brussel med håp om å styrke britenes kort i reforhandlingene om medlemskap. Storbritannia skal holde folkeavstemning om EU-medlemskap innen utgangen av 2017.

Det har vært spekulert i at Cameron vil droppe kravet om å begrense adgangen til britiske velferdsytelser for personer fra EU-land. Men det avhenger av at man blir enige om andre måter å begrense tilflyttingen til Storbritannia på.

I ICM-målingen sier 45 prosent av velgerne at de ønsker å forlate EU dersom man opprettholder rettighetene til å bevege seg fritt innenfor unionens land. Med samme utgangspunkt sier 40 prosent «ja» til EU. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere