RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SJEKKER IKKE: En undersøkelsen utført av Nationen viser at 61 prosent av kvinnene sjekker opprinnelsesmerking, mens 49 prosent av mennene gjør det.
SJEKKER IKKE: En undersøkelsen utført av Nationen viser at 61 prosent av kvinnene sjekker opprinnelsesmerking, mens 49 prosent av mennene gjør det. Foto: Thomas Winje Øijord (NTB scanpix)

Halvparten av oss sjekker aldri opprinnelsen til kjøttvarer

Sist oppdatert:
Nær halvparten av nordmenn undersøker aldri hvor kjøttet de spiser kommer fra. De under 30 år sjekker minst, og kvinner sjekker oftere enn menn.

45 prosent av nordmenn undersøker aldri hvor kjøttet de spiser kommer fra. 27 prosent sjekker hver gang, og 28 prosent sjekker av og til. Det viser en undersøkelse markeds- og meningsmålingsinstituttet Sentio har utført på vegne av Nationen.

Forsker i ernæringspolitikk og matsikkerhet ved Statens institutt for forbruksforskning (SIFO), Unni Kjærnes, er ikke overrasket.

– Det er faktisk flere som sjekker enn jeg trodde. Jeg tror neppe at nesten halvparten sjekker opprinnelsesmerking, i hvert fall ikke så ofte. I Norge er ikke dette spesielt viktig når det gjelder kjøtt, sier Kjærnes til avisa.

Undersøkelsen viser at 61 prosent av kvinnene sjekker opprinnelsesmerking, mens 49 prosent av mennene gjør det. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere