*Nettavisen* Nyheter.

Halvparten av verdens mat ender som søppel

London (NTB): Opp til halvparten av all mat som produseres i verden, ender som søppel. Til sammen dreier det seg om to milliarder tonn per år, mener britiske fagfolk ifølge BBC.

Maten kastes dels fordi den har passert «best før»-datoen uten å ha blitt solgt. Men mye havner på dynga etter å ha vært lagret under dårlige forhold eller fordi forbrukerne ikke lar seg friste av produktene, viser en rapport fra organisasjonen Institute of Mechanical Engineers.

- En forferdelig mengde mat blir kastet og går tapt verden over. Dette er mat som kunne blitt til nytte for klodens voksende befolkning, blant dem mennesker som i dag sulter, sier Dr. Tim Fox som er organisasjonens sjef for energi- og miljøspørsmål.

- Dette er også unødvendig sløseri med jordbruksområder, produksjon av mat og transporten av den. Årsakene spenner fra svak teknikk, et mangelfullt transportapparat og dårlige landbruksforhold, mener Fox ifølge den britiske rikskringkastingens nettsider.

I hans hjemland Storbritannia blir opp til 30 prosent av alle grønnsaker som dyrkes fram, kastet fordi de ikke ser fristende nok ut til at folk vil kjøpe dem. Hele 550 milliarder kubikkmeter vann brukes til vanning av jordbruksprodukter som aldri blir spist. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag