*Nettavisen* Nyheter.

Halvparten får bivirkninger

Foto: (Thinkstock)

Bleking av tennene langt fra risikofritt.

(SIDE2): En ny nordisk undersøkelse viser at halvparten av de som bleker tennene, rapporterer om bivirkninger.

- Overraskende høyt
Vanligst er ising og ubehag under og etter behandling, men også mer alvorlige bivirkninger som etseskader på tannkjøtt og slimhinner i hals og mage rapporteres.

- Med tanke på at alle pasientene i studien var under kontroll av helsepersonell, synes jeg dette er et overraskende høyt tall, sier professor i odontologi, Jon E.Dahl, til NRK-programmet FBI.

De 250 personene som deltok i studien var under oppsyn av tannlege. Halvparten fikk tennene bleket på klinikk, mens den andre halvparten fikk med seg det tannlegetilpassede blekeutstyret hjem.

LES OGSÅ hvordan tannlegene spirker i sitt behandlingstilbud: - Dette er vill vest

På nett
Aktører som selger tannbleking på nett er ikke med i undersøkelsen, men Dahl antar at tallet på de med bivirkninger vil være enda høyere hos disse forbrukerne.

I Norge er grensen for virkestoffet i blekemiddelet, hydrogenperoxid, 0,1 prosent for aktører som ikke er autorisert helsepersonell.

Mengden av dette stoffet hos de to mest aktive markedsførerne av blekemidler inneholder 7-8 prosent hydrogenperoxid. Men selskaper som holder til i utlandet og selger via internett, berøres ikke av norsk lov på området.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.