Gå til sidens hovedinnhold

Halvparten får flytte hjem etter skred

Trondheim (NTB): Halvparten av de 24 husstandene som ble evakuert etter kvikkleireskredet på Byneset i Trondheim, får søndag kveld flytte hjem igjen.

Det ble slått katastrofealarm på Byneset i Trondheim etter at det gikk et stort jordskred søndag formiddag.

- Av totalt 24 evakuerte husstander er halvparten fortsatt evakuert, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim i Sør-Trøndelag politidistrikt til VG ved 21-tiden søndag kveld.

Hun forteller at både politiet, sivilforsvaret og Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) vil følge nøye med på situasjonen utover natten.

Ifølge Legdheim har situasjonen vært rolig søndag kveld.

- Det har ikke vært noen ny utvikling, og ting holder seg i ro. Det er vann i bevegelse her, men det er ikke gått noen nye ras.

Politi, ambulanse, brannvesen og Sea King-helikopter ble sendt ut til Esp på Byneset i Trondheim etter at det gikk et flere hundre meter langt og bredt jordskred. De første meldingene om skred kom inn til politiet klokken 10.31 søndag formiddag.

Ifølge politiet ble rundt 40 personer evakuert fra gårder i rasområdet. Ingen hus eller dyr skal ha blitt tatt av skredmassene.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) bor på en gård som ligger 2 kilometer unna rasområdet på Byneset. Søndag møtte han opp utenfor sperringene for å bli orientert om situasjonen.

- Det virker som at alle systemer er på plass i en slik situasjon. Sånn sett fungerer det godt, sier Borten Moe til NTB.

Han understreker likevel viktigheten av å få kartlagt rasutsatte områder i landet. (©NTB)