*Nettavisen* Nyheter.

Halvparten foretrekker Erna som statsminister

Oslo (NTB): Høyre-leder Erna Solberg er den foretrukne statsministerkandidaten for halvparten av de spurte i en måling som Respons har laget for Aftenposten. 43 prosent vil ha Jens Stoltenberg (Ap).

Respons har siden mai i fjor laget tre slike statsministermålinger for Aftenposten. I den første var det flest som ville ha Stoltenberg som statsminister, 46 prosent, mens 44 prosent støttet Solberg. Situasjonen er nå snudd og klart flere vil ha Solberg enn Stoltenberg.

Stoltenberg ønsker ikke å svare på spørsmål om statsministermålingen, men i forbindelse med en meningsmåling i forrige uke svarte han at det er valget som blir avgjørende og at Ap skal vinne.

Solberg er mer pratesalig. Hun legger ikke skjul på at hun liker meningsmålinger som viser fremgang. Hun håper at hun lever opp til folks forventninger.

- Det er selvfølgelig slik at jeg merker forventningspresset og tenker gjennom at det er mange som venter på dette. Det er viktig å forsøke ikke å skuffe. Så er det viktig for meg å være tydelig på hva vi kan klare i regjering, for folk har høye forventninger, sier Solberg.

På en Sentio-måling i Nationen tirsdag fikk Stoltenberg støtte fra 33,7 prosent av de spurte, mens 32,2 prosent holdt en knapp på Solberg som statsminister. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag