RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Halvparten har bredbånd

Sist oppdatert:
En million hustander, omtrent halvparten av oss, har installert bredbånd. Det viser en stor undersøkelse som tegner stor vekst i markedet fremover. Les mer her
Bredbåndsmarkedet er brennhett. I en undersøkelse Opinion har gjort for Aftenposten svarer halvparten av befolkningen i Norge at de har installert bredbånd.

47 prosent av de spurte i undersøkelsen sier at bredbåndet har kommet på plass det siste året, og 35 prosent av de som ikke har bredbånd sier at de planlegger å anskaffe det innen de neste 12 månedene.

Aftenpostens tall viser at den typiske bredbåndsbruker ikke overraskende er en ung mann med høy inntekt og utdannelse bosatt i det sentrale østlandsområdet, mens den a-typsike bredbåndskunde er nordnorsk kvinne over seksti med lav lønn og utdannelse.

- Det er ingen tvil om at bredbånd i hjemmet har eksplodert de siste månedene. Tjenester som for eksempel bredbåndstelefoni vil sette ytterligere fart i veksten. Mitt anslag er 325 000 nye bredbåndsabonnenter i år, sier ansvarlig redaktør Arne Joramo i Teleavisen til Aftenposten.

Vekst også neste år. Joramo tror den kraftige veksten vil fortsette også neste år, for så å flate ut i 2007.

- Da vil de fleste som kan få og vil ha bredbånd ha skaffet seg det, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere