Halvparten mottar kontantstøtte

FÆRRE MOTTAR: Både i landet som helhet, og blant innbyggere med innvandrerbakgrunn, er det færre som mottar kontantstøtte. Blant befolkningen med innvandrerbakgrunn var antallet kontantstøtte-mottakere 46 prosent, ifølge SSB .

FÆRRE MOTTAR: Både i landet som helhet, og blant innbyggere med innvandrerbakgrunn, er det færre som mottar kontantstøtte. Blant befolkningen med innvandrerbakgrunn var antallet kontantstøtte-mottakere 46 prosent, ifølge SSB . Foto: Erik Johansen (NTB scanpix)

46 prosent av barn med innvandrerbakgrunn mottar kontantstøtte.

02.05.14 11:01

Det er fortsatt en nedgang i andelen som mottar kontantstøtte, både i befolkningen som helhet og blant innbyggere med innvandrerbakgrunn, melder Statistisk Sentralbyrå (SSB).

1. august 2012 ble kontantstøtten avviklet for toåringer, og satsen for barn mellom 13 og 18 måneder ble økt.

SSB har sammenliknet andelen som har mottatt kontantstøtte i 2012 med andelen som mottok støtten i 2011.

Som tidligere år, var andelen barn som mottar kontantstøtte større blant barn med innvandrerbakgrunn, enn den var i befolkningfen som helhet. I 2012 utgjorde barn med innvandrerbakgrunn 34 prosent av alle som mottok kontantstøtte. I befolkningen som helhet var andelen 22 prosent.

Blant barn med innvandrerbakgrunn var det 46 prosent som mottok kontantstøtte i 2012.

Størst er andelen med bakgrunn fra Asia, Afrika, Latin-Amerika, Oseania utenom Australia og New Zealand, og Europa utenom EU/EØS. Her mottar 52 prosent kontantstøtte. Blant barn med bakgrunn fra EU/EØS, USA, Canada, Australia og New Zealand var 34 prosent mottakere av støtten i 2012.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.