”Halvsjuere” kritiserer NRK

"Halvsju-veteraner" er misfornøyde med NRKs nye lørdagstilbud for ”fjortisene”. NRK erstatter magasinprogrammer med dokumentar og drama.

20.06.08 11:05

- Da mister ti- til fjortenåringene en viktig arena, sier Karin Julsrud og Turid Øversveen til Dagbladet. Begge har vært i "Halvsju", et av NRKs suksessrike barne- og ungdomsmagasin. De kritiserer at NRK tar bort barnas lørdagsmagasin.

Magasinprogrammene "Halvsju", "Blikkbåx", "Smørøyet" og "Reser" er historie. Etter nesten 25 år legger NRK ned barnas lørdagsmagasin på NRK. Nå blir det drama og dokumentar for "fjortisene" på lørdakskvelden.

- Dette er dårlig politikk fra NRK. De har vist at de ikke er flinke til å holde på et ungt publikum. De bør ta denne typen programmer mer på alvor, sier Julsrud til Dagbladet. Hun var en av de første programlederne i "Halvsju" og synes det er en dum prioritering. Julsrud er for tiden konsulent i Norsk Filmfond.

Øversveen var også med i "Halvsju", som halvparten av duoen "Espen og Ann-Mari".

- Det er dødsviktig å holde fast ved slike konsepter. Andre programmer har snakket til denne aldersgruppen. Programmer som "Halvsju" og "Reser" snakker med dem. De kan, mener og tenker så mye, og trenger et forum der det kommer frem. Disse programmene har gitt gruppen en viktig arena, sier Øversveen til Dagbladet.

Leder i Barne- og ungdomsavdelingene, Kalle Fürst, mener det nye tilbudet blir like bra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.