RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gunnar Lier (Scanpix)

Halvveis i innsamling

Kronerullinga for jegeren som ble straffet for at hunden hans jaget en elg er halvveis i mål.

Bamble Jeger og Fiskerlag startet kronerulling for å støtte Torstein Dahls erstatningskrav på 53.000 kroner. Til nå er drøyt 25.000 kroner innsamlet.

1.000 kroner fra 84-åring
Selv har Bamble JFL bidratt med 5 kroner per medlem, og utfordrer alle NJFF-foreninger til å gjøre det samme.

- Til nå har det kommet inn over 25.000 kroner til kronerullinga. De fleste privatpersonene har gitt fra 100 til 500 kr, med unntak av ei eldre dame på 84 år, som har gitt 1.000, og en annen som har gitt 2.000 kr, sier leder Svein Solstad i Bamble JFL.

Fylkeslagene blir også oppfordret til å bli med på innsamlingen. NJFF Buskerud vedtok i går å gi 50 øre per medlem, noe som betyr 3.500 til kronerullinga.

Prinsippsak
Formålet med kronerullingen er først og fremst å støtte jegeren, for det er en prinsippsak for Norges Jeger og Fiskerlag. Spørsmålet om erstatning for at en jakthund jager et dyr som gjør materielle skader, har ikke vært reist i norske rettssaler tidligere.

Det andre formålet med innsamlingen er å sette eventuelt overskytende beløp inn på et nytt fond som stilles til disposisjon for NJFF og Norsk Kennel Klubb. Målet er å få endret lovpraksis i fremtidige saker.

- Hvem av oss har ikke opplevd at en elg eller et rådyr springer av gårde når vi har møtt dem ute i skogen? Satt på spissen åpner denne dommen for at det kan bli reist erstatningssøksmål dersom dyret springer ut i veien foran en bil. Er det slike tilstander vi vil ha?, spør Solstad.

Han mener at pengestøtten fra jegere, fiskere og friluftsfolk i hele landet, viser resten av befolkningen at de ikke ønsker slike tilstander.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere