RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Halvveis til Sydpolen

Sist oppdatert:
Hvitserks to grupper er nå kommet halvveis til Sydpolen. Nå er dagsetappene blitt på over 30 km.

TV 2 Nettavisen gir deg, i samarbeid med Hvitserk.no , daglige rapporter fra verdens første kommersielle sydpol-ekspedisjon.

Her følger dagsrapporten fra Inge Meløys gruppe.

I dag kom rekordene som perler på en snor. Lengderekord: 31,14 km på 7 timer og 36 minutter. Dessuten: Halvveis til Sydpolen

Dårlige veier
Inge tryllet frem marshmallows (to til hver) og solbærte frem fra pulken for å fejre dagen.

Inge mener at noen burde få skattekronene tilbake fra det offentlige på Antarktis: «Veiene er for dårlige her nede – løypene er ikke kjørt opp. Forferdelig mange hull og ujevnheter». Noe som tyder på at de har hatt enda en dag med sastrugi. Ikke store - rundt en meter høye - men nok til at man fra tid til annen mister balansen.

Trykket i gruppen har været fantastisk bra i dag. Alle har stått på i oppoverbakkene. De befinner seg nå på 1670 moh.

Over 30 km
Etter en solrik dag (med skyer til slutt, pluss et lys som skulle ha været noe av det vakreste de noensinne har sett) med -12 grader celsius, sitter de nå i teltet og smelter snø til maten.

En hilsen fra gruppen til Tove og Lars. GRATULERE så mye med tvillingene. En samlet flokk stemmer for at guttungen skal hete Roald (uansett hva din mor mener, Lars), siden han blev født den 14. desember – dagen da Roald Amundsen plantet det norske flagget på Sydpolen i 1911.

Også Rolf Baes gruppe kom seg over 30 kilometer torsdag, da de havnet på 30,3 km. Her er rapporten:

En utrolig spennende dag. Det har gått mye opp og ned. Været har endret seg. Mye sastrugi. Som for Inges team var det på slutten av dagen et helt utrolig lys, som satte punktum for enda en fantastisk dag.

Kollosser
Rolf var helt i ekstase da han fortalte om en monster-sastrugi som var minst 2,5 meter høy – og tilsvarende bred. «Helt psyko – helt for jævelig» var noen av de beskrivende ordene. I dag har de også møtt flere store åpne bresprekker som de har navigert forbi.

Tross at folk blev litt slitne på slutten av dagen, var humøret på topp. Oppsummeringen lød: Alle har det bra – ingen skader – nå skal vi ha mat.

Inges gruppe består av: Inge Meløy (leder), Hanne Normann, Simon Streater, Asbjørn Hjertnes og Jann Ivar Didriksen. Rolf og Cecilies gruppe har Rolf Bae (leder), Cecilie Skog, Per-Henry Knudsen, Rolf Seel, Roland Kruger og Wolfgang Melchior som medlemmer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere