RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hamar-drapet: Ekteparet var utvist fra Norge

UTVIST: Både kvinnen som ble drept på Hamar i forrige uke og hennes drapssiktede ektemann hadde fått avslag på sine søknader om oppholdstillatelse. Foto: Politiet
UTVIST: Både kvinnen som ble drept på Hamar i forrige uke og hennes drapssiktede ektemann hadde fått avslag på sine søknader om oppholdstillatelse. Foto: Politiet
Sist oppdatert:
Fikk endelig avslag i 2012.

Både kvinnen som ble drept på Hamar i forrige uke og hennes drapssiktede ektemann hadde fått avslag på sine søknader om oppholdstillatelse.

– Begge var afghanske statsborgere. De fikk endelig avslag på sine søknader om opphold av Utlendingsnemnda i februar 2012. Saken var endelig behandlet i desember 2013. Det er anmodet om å omgjøre vedtakene. Behandlingsstatusen på anmodningen kjenner ikke politiet, sier politiadvokat André van der Eynden i Hedmark politidistrikt til NTB.

37-åringen ble varetektsfengslet i fire uker i Hedmark tingrett fredag 31. oktober, i tråd med påtalemyndighetens begjæring. Politiet fikk også medhold i brev-, besøks- og medieforbud samt at han må sitte isolert de to første ukene av varetektstiden i Hamar fengsel.

Avhøres torsdag
37-åringen skal avhøres av politiet torsdag og vil da blant annet bli konfrontert med tekniske og taktiske funn. Avhørene foregår med tolk.

– Vi foretok et innledende avhør av siktede samme dag som han ble pågrepet. Torsdag kommer vil til å gå gjennom en del av de taktiske og tekniske funnene vi har gjort.

Mannens forsvarer, advokat Jostein Løken, har formidlet at hans klient ikke erkjenner straffskyld for det han er siktet for.

Parets to døtre på 2 år og 4 år er tatt hånd om av barnevernet. De har fått oppnevnt Inger Johanne Reiestad Hansen som bistandsadvokat.

Mangler tidsrom
Politiet arbeider særlig med å kartlegge 37-åringens bevegelser fra han møtte kona klokka 10.53 tirsdag i forrige uke til han ble fotografert to timer senere på vei inn i en buss tilbake til asylmottaket.

– Vi har fortsatt et tidsrom vi gjerne vil ha informasjon om når det gjelder siktede, sier Eynden onsdag.

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at kvinnen døde av stikkskader. Politiet har beslaglagt en kniv på åstedet.

Barnevogn
Politiet undersøkte onsdadg barnevognen som de tror er den samme vognen den 37 år gamle mannen hadde med seg etter at hans 27 år gamle kone ble funnet drept i området bak Maxi Storsenter på Hamar. Vognen ble funnet ved asylmottaket på Ormseter der ekteparet bodde.

– Vi har ikke funnet noen klær i vogna. Hva som er funnet, ønsker jeg ikke å kommentere nå. Vi er fortsatt veldig interessert i å få tips fra publikum om de skulle komme over noen klær i bybildet i Hamar, sier politiadvokatene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere