Hamar-politiet uten spor etter drapssiktedes klær

Montasje av tre bilder politiet lørdag friga i forbindelse med drapet på en kvinne i Hamar tidligere denne uken. Bildene viser (f.v.) offeret som går på buss på Ormseter tirsdag 28. oktober kl 1030 og hun har med seg en barnevogn. Kl. 10.53 går hun av bussen i krysset ved Skolegata og Grønnegata, og på samme sted kl 10.54 møter hun det politiet antar er siktede (bilde 2). På bilde 3 sees siktede og barnevognen idet han kl 12.42 går på buss tilbake til Ormseter i Furnesvegen på motsatt siden av butikken Spar Sannerud.

Montasje av tre bilder politiet lørdag friga i forbindelse med drapet på en kvinne i Hamar tidligere denne uken. Bildene viser (f.v.) offeret som går på buss på Ormseter tirsdag 28. oktober kl 1030 og hun har med seg en barnevogn. Kl. 10.53 går hun av bussen i krysset ved Skolegata og Grønnegata, og på samme sted kl 10.54 møter hun det politiet antar er siktede (bilde 2). På bilde 3 sees siktede og barnevognen idet han kl 12.42 går på buss tilbake til Ormseter i Furnesvegen på motsatt siden av butikken Spar Sannerud. Foto: Politiet (NTB scanpix)

Politiet leter i kleskonteinere i Hamar på jakt etter jakka og lua til 37-åringen som er siktet for å ha drept kona si i forrige uke. Så langt er det ikke gjort funn.

03.11.14 18:18

– Vi har samlet inn en stor mengde klær etter tips fra publikum, blant annet om innsamlingspunkter i Hamar, og leter etter de konkrete plaggene. Fortsatt har vi ikke funnet dem, sier politiadvokat André van der Eynden til NTB.

Etterforskerne i Hedmark politidistrikt har heller ikke spor etter barnevogna den 37 år gamle afghanske asylsøkeren hadde med seg på bussen etter det politiet mener var drapstidspunktet – mellom 10.45 og 12.15 tirsdag i forrige uke. Politiet har en teori om at mannen kastet fra seg jakke, lue og muligens hansker etter å ha forlatt sin drepte kone bak Jorkjend-bygget i Hamar, ikke langt fra Maxi storsenter. Derfra til butikken Spar Sannerud er det rundt førti minutters gange.

Mannen er varetektsfengslet i fire uker, men nekter straffskyld etter drapssiktelsen. Han er foreløpig bare avhørt én gang etter at han ble siktet i saken.

Aner ikke hvor klærne er

Utover å anta at mannen kastet fra seg klærne på et sted mellom funnstedet og Spar-butikken, hvis han i det hele tatt kastet dem fra seg, har ikke politiet holdepunkter for å si hvor de er. De kan ha blitt kastet på et senere tidspunkt, eller de kan ligge på bunnen av Mjøsa.

– Det er absolutt en teori vi ikke utelukker. Men vi har så langt ingen informasjon som tilsier at klærne er blitt kastet i Mjøsa eller for eksempel i et skogområdet her i Hamar, sier van der Eynden

Et tilleggsmoment er at mannen hadde med seg barnevogna med parets to små døtre da han returnerte med bussen. Også den er sporløst forsvunnet

– Vi har fått inn en stor mengde tips, som vi vil takke publikum for. Men siden vi fortsatt ikke har gjort noen funn, anmoder vi fortsatt folk om å komme til oss med opplysninger som kan være relevante, sier van der Eynden.

Minnemarkering på mottaket

Politiet vil så langt ikke ha noen formening av hva slags motiv ektemannen skulle ha hatt for å drepe sin egen kone, men ser blant annet på om parets situasjon på asylmottaket Ormseter er relevant i så måte.

Mottaket holder tirsdag en markering til minne om den drepte kvinnen, en 27 år gammel asylsøker fra Afghanistan. Hun bodde på mottaket sammen med ektemannen og deres to døtre på to og fire år. Drapet har sterkt preget beboermiljøet, og de ansatte, på Ormseter, ifølge daglig leder Arild Berg.

Han kjenner seg ikke igjen i medierapporter om at ekteparet skal ha kranglet mye den siste tiden før 27-åringen ble drept, heller ikke at det skal ha vært konflikter dem imellom om kvinnens overgang til en mer vestlig klesstil.

– Det er helt ukjent for meg, sier Berg til NTB. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.