*Nettavisen* Nyheter.

Hamas anklager Abbas for å holde politiske fanger

Gaza by (NTB-DPA): De Fatah-kontrollerte sikkerhetsstyrkene på Vestbredden holder nå nærmere 750 Hamas-folk som politiske fanger, hevder den islamistiske bevegelsen.

- Fatah-representanter har informert oss om at de ikke kan stanse de politiske arrestasjonene på Vestbredden, opplyser Ismail al-Ashqar.

Ashqar representerer Hamas i en palestinsk sikkerhetskomité, som er opprettet i et forsøk på å komme fram til enighet om en samlingsregjering der begge de to ledende palestinske gruppene er med.

- Vi har foreslått å løslate Fatah-medlemmer som sitter fengslet på Gazastripen, selv om de er kriminelle, i bytte mot at alle politiske fanger fra Hamas løslates på Vestbredden. Fatah har avvist dette forslaget, opplyser Ismail al-Ashqar.

Hamas kontrollerer Gaza-stripen, mens president Mahmoud Abbas og de Fatah-kontrollerte selvstyremyndighetene og sikkerhetsstyrkene kontrollerer Vestbredden.

Egypt har de siste månedene spilt en ledende rolle i forsøkene på å få i stand en palestinsk samlingsregjering og har invitert til en avsluttende forhandlingsrunde i tidsrommet 28. juni til 7. juli.

- Dersom Egypt har planer om å tvinge de palestinske gruppene til å undertegne en felles forsoningsavtale 7. juli, vil det bare bli blekk på et papir. Å gjennomføre en slik avtale vil bli et umulig oppdrag, mener Ashqar.

Fredag løslot de palestinske sikkerhetsstyrkene 20 Hamas-fanger på Vestbredden, men Hamas mener dette var en verdiløs gest.

- Det er 750 fanger i fengslene på Vestbredden, og Abbas? sikkerhetsstyrker arresterer daglig flere titalls av våre aktivister. Å frigi bare 20 er å føre mediene og opinionen bak lyset, sier Ashqar. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.