Hamas forbyr gutter og jenter i samme klasse

Gaza by (NTB-AFP-Reuters): En ny lov som forbyr fellesklasser for gutter og jenter på Gazastripen, har trådt i kraft, sier Hamas' undervisningsminister for området.

02.04.13 05:13

Loven, som ble vedtatt i februar, er godkjent av den islamistiske bevegelsens lovgivende forsamling og trådte i kraft søndag, sa undervisningsminister Osama Mazini på en pressekonferanse mandag.

I henhold til loven kan ikke jenter og gutter gå i samme klasse etter at de har fylt ni år, og mannlige lærere skal ikke lenger få lov å undervise på skoler for jenter.

Loven, som gjelder fra kommende skoleår, vil gjelde også for privatskoler, kristne skoler og FNs skoler, der det er felles klasser for gutter og jenter til videregående skole. De fleste av Gazas offentlige skoler er allerede kjønnsdelt.

Beslutningen har ført til skarp kritikk. Zeinab al-Ghoneimi, som er aktivist for kvinnerettigheter, sier den nye loven er ledd i Hamas' prosjekt for å påtvinge folk sine verdier.

- I stedet for å gjemme seg bak tradisjonene, hvorfor sier de ikke rett ut at de er islamister og ønsker å islamisere samfunnet, sier hun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.