RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Palestinere i Gaza by ser på mens Hamas-medlemmer dreper palestinere som var mistenkt for å ha samarbeidet med Israel under konflikten på Gazastripen.
Palestinere i Gaza by ser på mens Hamas-medlemmer dreper palestinere som var mistenkt for å ha samarbeidet med Israel under konflikten på Gazastripen. (Reuters/NTB scanpix)

Hamas har likvidert 18 mistenkte kollaboratører

Sist oppdatert:
I alt 18 palestinere som var mistenkt for å ha samarbeidet med Israel, ble fredag skutt og drept på Gazastripen, ifølge øyenvitner og en Hamas-vennlig nettside.

Seks av dem ble hentet ut blant hundrevis av mennesker som var i ferd med å forlate en moské etter fredagsbønnen i Gaza by. Vitner sier til nyhetsbyrået AFP at mennene som hentet de seks ut, var kledd i uniformer fra Hamas' militære fløy.

Ofrene ble tvunget ned på bakken. Alle hadde tildekkede hoder og hendene bakbundet, melder den Hamas-vennlige nettsiden al-Majd.

Drapene skjedde foran en folkemengde, og skytterne var svartkledde og maskerte.

- Dette er det siste øyeblikket for samarbeidspartnerne av den sionistiske fienden, sa en av de maskerte mennene før skuddene ble avfyrt.

Ytterligere elleve personer ble skutt og drept på en forlatt politistasjon tidligere på dagen, opplyser tjenestemenn fra Hamas. Politistasjonen har tidligere blitt bombet av israelske krigsfly. Nettsiden al-Majd melder at de elleve ble drept etter at de «ga informasjon til den sionistiske fienden».

Den siste personen ble skutt foran tilskuere i en annen hendelse i nærheten av politistasjonen.

Drepte og pågrepne
Torsdag meldte al-Majd at tre personer hadde blitt drept og sju pågrepet av Hamas' militære fløy for angivelig å ha rekognosert mål for israelske angrep.

Tre ledende Hamas-sjefer ble drept i et israelske angrep tidlig torsdag, og tirsdag ble kona og to barn av Hamas' militære sjef Mohammed Deif drept i et angrep mot en bygning i Gaza by.

Fredag skrives det på nettsiden at «motstandsbevegelsen», som er et begrep som brukes for militante grupper inkludert Hamas, forsterket «kampen på bakken mot fienden som praktiserer drap».

Den 6. august meldte nettsiden at et antall palestinere som samarbeidet med fiender hadde blitt drept, uten å angi et tidspunkt for hendelsene.

juli meldte vitner i byen Rafah sør på Gazastripen at de hadde sett væpnende menn drepe en annen mann. Hendelsen var tilsynelatende et drap på en mistenkt israelsk samarbeidspartner.

Israelsk synagoge angrepet
Siden 8. juli er rundt 2.090 palestinere og 67 personer på israelsk side drept i konflikten mellom Israel og Hamas.

Fredag ble tre personer såret da en rakett fra Gazastripen traff en synagoge i den israelske byen Ashdod rundt 30 kilometer fra Gazastripen, opplyser politiet.

- Det er ødeleggelser på stedet og et antall mennesker ble såret, sier talsmann for politiet, Micky Rosenfeld.

Angrepet kom kort før kveldsbønnen i forkant av den jødiske sabbaten.

To andre personer ble skadd da Hamas og andre militante grupper avfyrte titalls raketter inn i Israel fredag.

Israel gjennomførte 25 luftangrep på Gazastripen samme dag, og fire mennesker ble drept, opplyser palestinske helsemyndigheter.

Press for resolusjon i FN
Flere europeiske land presser nå på for å få vedtatt en resolusjon i FNs sikkerhetsråd for å få slutt på krigshandlingene på Gazastripen.

Storbritannia, Frankrike og Tyskland har lagt fram et dokument med nøkkelpunkter for en resolusjon, alt mens de egyptisk-ledede forhandlingene om en mer varig våpenhvile trues av fullstendig kollaps. I dokumentet ber de tre landene om en øyeblikkelig våpenhvile, med elementer som imøtekommer både Israels sikkerhetsbekymringer og palestinernes krav. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere