RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
En israelsk tank kjører langs grensen mellom Israel og Gazastripen søndag. Nå hevder Hamas å ha bortført en israelsk soldat.
En israelsk tank kjører langs grensen mellom Israel og Gazastripen søndag. Nå hevder Hamas å ha bortført en israelsk soldat. Foto: Tsafrir Abayov (Ap)

Hamas: Israelsk soldat bortført på Gazastripen

Hamas har tatt en israelsk soldat som gissel i kampene på Gazastripen, hevder en talsmann for Hamas' væpnede fløy.

- Vi har fanget en sionistsoldat, og okkupasjonsmakten har ennå ikke innrømmet det, sa den maskerte talsmannen, Abu Ubaida, søndag kveld.

Han oppga samtidig navn og soldatnummer på israeleren.

Israelske styrker ble søndag rammet av en rekke angrep fra palestinsk side, og minst 13 israelske soldater ble drept, ifølge det israelske forsvaret. Det er foreløpig ikke kommet noen bekreftelse fra israelsk side om at en soldat er bortført, men en talskvinne for forsvaret sier at saken er under etterforskning.

På palestinsk side ble det søndag meldt om over 100 drepte, de fleste av dem sivile.

I 2006 ble den israelske soldaten Gilad Shalit bortført av væpnede palestinere. Han satt i fangenskap i fem år før han fikk vende hjem i bytte mot at Israel satte fri 1.027 fengslede palestinere. Flere av disse palestinerne er senere blitt fengslet på nytt. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere