Gå til sidens hovedinnhold

Hamas-leder drept

Israel drepte en av lederne i Hamas under et flyangrep torsdag.

Den politiske lederen Nizar Rayyan (49) og seks andre personer ble drept i et flyangrep på Gazastripen torsdag. Dette er den første lederen i Hamas som har blitt drept i den seks dager lange offensiven. Før solnedgang torsdag bombet israelske fly tre offentlige bygninger, samt en rekke private boliger på Gazastripen. Sykehusene rapporterer også om en rekke skadde mennesker.

Hamas opplyser at blant de seks døde er flere medlemmer av Rayyans familie, skriver Haaretz.com.

Organisasjonen sier at Israel vil betale dyrt for drapet på Rayyan.

Ønsket bruk av selvmordsbombere
Da Hamas ble valgt inn i regjeringsposisjon i Palestina i 2007 var det Rayyan som sa at Hamas ikke erkjenner Israel som stat

- Vi vil aldri anerkjenne Israel, sier en Hamas-leder. Dermed står palestinernes regjering i fare før den i det hele tatt er dannet.

- Det er ingen ting som heter Israel, verken i virkeligheten eller i fantasien, sa Nizar Rayyan den gang.

Rayyan var også en talsperson for bruk av selvmordsbombere mot Israel.

Etter seks dager med flyangrep forventer man nå at israelske bakkestyrker skal gå inn i det palestinske området. Til nå er rundt 20 Hamas-mål angrepet. Blant disse er kontoret til Hamas-statsminister Ismail Haniyeh og en moske som skal ha blitt brukt til å oppbevare våpen og personell. I tillegg er flere offentlige bygninger, som det palestinske parlamentet, truffet av bomber.

400 drept
Vitner forteller til Haaretz.com at underjordiske smuglerruter mellom Egypt og Gaza ble bombet onsdag. En anonym militær talsperson sier at det til nå er gjennomført rundt 500 bomberaid. I tillegg har kamphelikoptere gjennomført flere hundre tokter.

Palestinske myndigheter melder om totalt 400 drepte palestinere , og rundt 1600 er såret.

Nå har Hamasledere gått under jorden, og de fleste bombemålene er lagt i grus. Man forventer derfor at bakkestyrker vil gå inn for å slå ned på målene som bombene ikke treffer.