Gå til sidens hovedinnhold

Hamas-leder tar kraftig oppgjør med agentsønn

Sønnen skal ha vært agent for den israelske sikkerhetstjenesten i en årrekke.

Hassan Yousef, som regnes blant Hamas-bevegelsens øverste politiske ledere på Vestbredden, har selv sittet fengslet i Israel siden 2005.

Han er også folkevalgt representant i den palestinske nasjonalforsamlingen, men har aldri fått anledning til å møte.

I en kunngjøring fra sin israelske fengselscelle tar han nå et nådeløst oppgjør med sønnen Mosab, som i en ny bok forteller om sitt angivelige virke som israelsk agent med kodenavnet Den grønne prinsen.

- Både jeg, min kone, mine sønner og mine døtre fornekter denne mannen som heter Mosab og som var vår eldste sønn, heter det i kunngjøringen fra Hassan Yousef.

Hamas-lederen omtaler sønnen som frafallen, anklager ham for å ha sviktet sine egne og for å ha voldet det palestinske folk og deres sak stor skade.

Faren stiller seg samtidig tvilende til sønnens versjon av hendelsene og hevder at Mosab aldri var noen aktiv skikkelse innen Hamas, som tidlig skal ha fattet mistanke til ham.

- Fra 1996, da han var 17 år gammel, ble han utsatt for utpressing og press fra israelsk etterretning. Da han avslørte hvilken situasjon han var i, ble bevegelsens sønner advart mot ham, hevder Hassan Yousef, som selv aldri er knyttet til den militante delen av Hamas. (©NTB)

Kommentarer til denne saken